Tiedote toiminnasta vuonna 2020

Vallitsevan COVID-19 tilanteen johdosta maailmalle ei lähetetä tällä hetkellä Opettajat ilman rajoja -vapaaehtoisia.

Seuraamme koko ajan maailmanlaajuista tilannetta ja mikäli tartuntatilanne rauhoittuu, tarkastelemme vapaaehtoisten lähettämisen mahdollisuutta. Vapaaehtoistemme ja hyödynsaajiemme turvallisuus on aina etusijalla.

Opettajat ilman rajoja –verkoston vapaaehtoiset kuitenkin jatkavat sekä kotimaan toiminnan parissa että tukien kehittyvien maiden opettajakollegoita etäyhteyksin.

Pyrimme kehittämään uusia tapoja toimia, jotta voisimme jatkaa laadukkaan koulutuksen tukemista myös poikkeusoloissa.

Kiinnostaako sinua opettajien pedagogisten taitojen vahvistaminen ja laadukkaan koulutuksen tukeminen? Haluaisitko hyödyntää ja kehittää omaa ammattitaitoasi kiinnostavissa tehtävissä?

”Suosittelen kaikille, jotka ovat vähänkin kiinnostuneita kansainvälisyydestä tai näkemään vähän erilaista maailmaa, koulutuksen ja opetuksen saralla” 

Vapaaehtoisjakso on hyvä tilaisuus kehittyä myös itse ja oppia uutta. Suomeen palaa ammatillisesti kokeneempia ja vahvempia opettajia, kouluttajia, mentoreita ja viestijöitä.

Opettajat ilman rajoja -verkoston vapaaehtoiseksi voivat hakea kansainvälisyydestä kiinnostuneet opetus- ja kasvatusalan ammattilaiset. Vapaaehtoisina voi toimia mm. luokanopettajat, aineenopettajat, ammatillisen puolen opettajat, varhaiskasvatuksen opettajat, rehtorit sekä opinto-ohjaajat. Pedagoginen pätevyys sekä työkokemus antavat hyvän pohjan tehtävissä toimimiselle. Osaamisen tarve vaihtelee hankkeesta riippuen – tarvetta löytyy siis monenlaiselle kasvatus- ja opetusalan osaamiselle.

Vapaaehtoistyöstä ei makseta palkkaa, mutta lähtöön ja vapaaehtoistyöhön liittyvät kulut korvataan. Maksamme myös pienen kuukausirahan elinkustannusten kattamiseen kohdemaassa.

Erityisen kiitollinen olen siitä, että olen päässyt kurkistamaan humanitaarisen työn maailmaan ja Ugandan pakolaisasutusalueiden arkeen. Parasta on ollut ihmisten kohtaaminen ja heidän tarinansa. Jokainen päivä, jokainen kohtaaminen, on opettanut jotakin uutta.” 

TwB volunteers with FCA staff Sauda at Bamure Primary School in Koboko

20–30 vapaaehtoista vuodessa

Palestiina

Vapaaehtoisjakson pituus 3–12 kk

Kambodza_2018_2

Haku on avoinna maalis- ja lokakuussa.